میلگرد

میلگرد

اصولا میلگرد برای تقویت بتن و سازه به منظور تحمل نیروهای کششی از میله های فولادی به نام میلگرد استفاده میشود. بتن قابلیت تحمل نیروهای فشاری را دارد اما گاهی نیروهای کششی میتوانند باعث شکستن آن شوند. میلگرد یا آرماتور فولادی ست که به عنوان یک عامل تقویت کننده عمل کرده و مقاومت کششی بتن را بالا میبرد.

بیشترین کاربرد میلگرد در صنعت راه و ساختمان به منظور جبران مقاومت کششی بتن است اما از میلگرد در شبکه بندی ها, نگهدارنده ها و تقویت کننده ها نیز استفاده میشود. میلگردها در اندازه های استاندارد تولید میشوند و میلگرد به شکل های مختلف در اعضای بتنی مسلح مورد استفاده قرار میگیرند. در زیر به انواع میلگرد بر حسب مشخصات استاندارد اشاره شده است.

میلگرد آجدار

میلگرد آجدار

این نوع میلگرد را به دلیل آجدار بودن سطح آن میلگرد آجدار مینامند.خواص ساختاری این نوع میلگرد ها بهتر از میلگرد ساده عادی هستند. برای افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مقاومت سازه های بتنی از میلگرد آجدار استفاده میشود و به دلیل خواص مقاومت کششی ، خمشی و ارتجاعی کردن بتن آرمه (ضد زلزه کردن ساختمان بتنی) از این میلگرد در اسکلت فلزی سازه های بتنی استفاده میشود.

مشخصه های محاسباتی مهم میلگرد عبارت است از : ۱- مقاومت تسلیم ۲-اسپیسر میلگرد ۳-مقاومت کششی

استانداردهای میلگرد آجدار

این نوع میلگردها بر اساس استانداردهای قدیمی A2 A3 A4 دسته بندی میشوند ولی استانداردهای کنونی میلگردهای آجدار عبارت است از :

میلگرد آجدار ۳۴۰ – میلگرد آجدار مارپیچ
میلگرد آجدار ۴۰۰ – میلگرد آجدار جناقی
میلگرد آجدار ۵۰۰ – میلگرد آجدار مرکب
میلگرد آجدار از قطر ۵.۵ تا ۴۰ میلیمتر تولید میشود.

میلگرد ساده

میلگرد ساده:

سطح این نوع میلگردها صاف و بدون آج می باشند که به همین جهت میلگرد ساده خوانده می شوند .

میلگرد با علامت Φ نشان داده می شود، که نشان دهنده سطح مقطع یا قطر میلگرد می باشد.مقاومت فشاری و کششی میلگرد ساده ۲۳ کیلوگرم بر میلی متر مربع می باشد .

کاربرد میلگرد ساده

میلگرد ساده بیشتر مصرف صنعتی دارد و از آن در ساخت پیچ و مهره و میخ و همچنین ساخت برخی اتصالات استفاده می شود.همچنین میلگردهای ساده سایز پایین در ساخت مفتول مورد استفاده قرارمیگیرند